Fuglebjerg Multipark


FORMÅL
Fuglebjerg mangler et spontant samlingspunkt for det stigende antal børn og unge i byen. De mangler i særdeleshed et fællesområde med fritidsaktiviteter der passer med tiden, hvor man ikke nødvendigvis skal “melde sig ind” for at blive aktiveret. Målet er hovedsageligt at bygge bro imellem de unge i byen, og samle dem om aktiviteter, hvor voksne og forældre også kan deltage. Formålet er samtidig at forebygge kriminalitet og kedsomhed, for de unge som ofte er nødsaget til at “hænge ud” tilfældige steder i byen.

Der fokuseres på spontan aktivitet og motion, igennem aktiv leg og socialt samvær. Derfor er det nærliggende at interessen falder på en multipark/folkepark, kombineret med skaterbane, legeplads og rulleskøjtebane mm. Parken er tilpasset alle aldersgrupper, hvor selve skaterområdet og legepladsen henvender sig til de 2 til 17+ årige. Erfaringer viser, at også fuldvoksne mennesker benytter multiparkerne rundt omkring i landet.
 

I overvejelserne omkring multiparken, er der lagt stor vægt på at skabe balance mellem størrelse og funktion. Hvis parken bliver for lille og simpel, risikerer den at “gå af mode” eller bliver kedelig med tiden. Vi har hele tiden haft i baghovedet at de unges talenter hurtigt øges, og parken defor skal designes med de nødvendige udfordringer.

Fuglebjerg Multipark/Folkepark bliver et ca. 2500 - 3000 m2 stort område, beliggende midt i centrum af Fuglebjerg. Parken er placeret under et minuts gang fra både busterminal, skole og hallen, og der er rigelige parkeringsmuligheder i området.DE UNGES INDFLYDELSE

Det er meget vigtigt, at de unge er med helt fra start, så de føler at det er deres projekt. De indrages under hele processen igennem løbende workshops, så det hovedsageligt bliver deres ideer og ønsker der kommer til at udforme aktiviteterne i parken. Indledende er der blevet arrangeret forelægning af projektet sammen med Næstved Ungdomskole, Ungdomsklubben i Fuglebjerg, samt i alle klasserne på Lille Næstved Skole afd. Fuglebjerg. Her har vi haft en grundig dialog med børnene, hvor de unge er kommet med alle deres forslag og ideer.

INSPIRATION

Fuglebjerg Multipark er inspireret af allerede eksisterende, og succesfulde parker i Danmark. Det drejer sig bla. om Helsingør multipark og Pulsparken i Ry. Målet er at kombinere de mest successfulde områder fra disse parker, og tilføje et legeområde for de mindste.

Ambitionen er at multiparken skal udføres i højeste kvalitet. Først og fremmest for at få en så lang levetid som muligt, men også for at minimere udgifterne til vedligeholdelse. Erfaringer fra andre parker i landet, viser at når kvaliteten er i top, så tiltrækker det folk udefra i en radius af 40 km. Hermed vil banen kunne tiltrække publikum fra både Næstved, Slagelse, Ringsted, Sorø og Skælskør mv. Den rette kvalitet vil også kunne danne grundlag for afholdelse af konkurrencer.

Multiparken integreres som en helhed med Fuglebjerg folkepark og sportsanlægget. Derfor omfatter projektet også en generel forskønnelse af hele det omkringliggende område af folkeparken i centrum af Fuglebjerg.